10 Bin Atama Daha

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esrawoswos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:00
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@esrawoswos
Mesajlar birleştirildiği ve kayma olduğu için arkadaşımızın mesajı editlenmiştir.Kendisinden özür dileriz.

Editörün Notu :
Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının Okul Öncesi Öğretmeni ihtiyacını karşılamak amacıyla, 10.000 sözleşmeli öğretmen alınacaktır.
2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzunda belirtilen şartları taşıyan adaylar, 18-25 Eylül 2009 tarihleri arasında ilk defa atama biçimiyle başvuruda bulunabileceklerdir. Başvuru, Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr adresindeki elektronik başvuru formu ile 18.09.2009 tarihi saat 16.00'dan itibaren alınmaya başlanacaktır. Elektronik ortamdaki başvuru ve onay işlemi 25.09.2009 tarihi saat 12.00 itibariyle sona erecektir.
Değerlendirme, 25.09.2009 tarihi mesai saati içinde yapılacak ve aynı gün http://personel.meb.gov.tr adresindeki atama sonuç ekranından yayınlanacaktır.
Sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilenler, 2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Kılavuzu'nda belirtilen belgeler ile birlikte 28 Eylül 2009 tarihinden itibaren atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine başvurarak görevlerine başlayabileceklerdir.
Duyurulur.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

ben geçen yıl ücretli çalıştım usta öğreticilerle hiçbi farkım yoktu maaşlarımız da aynıydı yatan sigortamız da ikisi arasında hiçbi fark göremedim ben

Arkadaşlar usta öğreticiliğe yaptığımız başvurular ücretli öğretmenliğe çevrilmiş. İL milli eğitim müdürlüğü sitesinde yayınlandı. Yalnız ücretli öğretmenlik nedir? şartları nelerdir? maaşı ne kadardır? bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Ücretli öğretmen nasıl görevlendirilir?

Ücretli öğretmenlik başvuruları ağustos ayında başlamakta olup ihtiyaç doğrultusunda uygun adayları seçmeye gidilir. Eylül ayında kadrolara gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra kalan açığa göre bu seçim yapılmaktadır.

Ücretli öğretmen göreve nasıl başlar?

Ücretli öğretmenler il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ulaşılıp göreve başlayacağı tebliğ edilir eğer öğretmen adayı kabul ederse kurumuna gelip gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra SSK girişleri yapılır ve resmen göreve başlamış olur.

Ücretli öğretmen ne zaman sevk alabilir.

Öğretmenimiz 30 gün çalışıp ve sigortası yatarsa ancak o zaman sevk alabilir. 30 günü dolan öğretmen kurumunda düzenlenen ( il/ilçe ) evrakını alıp en yakın SKK bürosuna gidip muayene olma hakkını elde etmektedir.

Yorum: işte burada sorunlardan biri mevcuttur 1 ay içinde hasta olsa dahi göreve devam etme zorunluluğu vardır. Ayrıca öğretmen ancak il/ilçe merkez birimlerden sevk alabilir. Yani eğer beldede ya da merkeze uzak yerde çalışıyorsa muayene olabilmek için merkeze gitmek zorundadır. Ayrıca önceden sevk alınamadığı için her sevk için ayrıca gelmek zorundadır.

Ücretli öğretmenlerin izin durumları nasıldır?

Ücretli öğretmenler 3 günden fazla rapor kullanamazlar kullanmaları durumunda ise yerlerine yeni öğretmen atanmaktadır. Ayrıca doğum yapan öğretmenin yerinde de öğretmen alınır.

Yorum: işte burada daha büyük sorunlar doğmaktadır. En büyük sorun sürekli öğretmen değişikliğine maruz kalan çocuklardır. Senenin ortasında ders yılı içerisinde bu değişiklikler eğitim-öğretimi olumsuz etkilemektedir. Bir diğer sorunsa göreve başlatılan bu öğretmenlerin tekrar çıkışı yapılmakta yeni gelen öğretmenin girişi yapılmaktadır. Burada da kurum çalışanları zor durumda kalmaktadır internet erişiminin her yerde mükemmel olmadığı bilinen bir gerçektir. Zamanında yapılmayan işlemin cezai yaptırımı olduğu unutulmamalıdır.

arkadaşlar evet geçen sene üceretli öğretmen olarak bende çalıştım.kadrosuz usta öğreticiden hiç bir farkı yoktu.yalnız danıştayın son anda aldığı bu kararla meb yan yattı ve mecburan 17000 usta öğretici yerine ücretli almaya karar verdiler bu sene bence çok fark var...çünkü bu sene tamamen ücretli köle arayışındalar...700-750 tl maaş vede en önemlisi sigorta olmama ihtimali varmış...bu doğru bi haberdir arkadaşlar.5-6 senedir usta öğretici olarak çalışan arkadaşlarınıza bi sorun sigorta primlerinin toplamı ne ? çok komik...şimdide maliyeyle anlaşırlarsa sigorta yapılacakmış bakın anlaşırlarsa??? oda olmadı diyecekler gene kalacaz sap gibi ortada. (YETER ARTIK )bence iyi araştırın biz en azından kendi adıma söyleyim ben ücretli köle olarak çalışmak istemiyorum ve çalışmayacam...meb bu sorunu bi şekilde çözmeli...

3. yılım bitti öğretmenlikte 3 yıldır usta öğretici olarak çalışıyodum il 2 yıl boyunca sigortamız yarım yattı yani 20 gün çalıştıysak 10 gün 18 gün çalıştıysak 9 gün gibi taki bu yıla kadar bu yıl 30 gün üzerinden yattı ama yine raporlu olduğumuz günler ve yaz tatili yok. ücretlide sanırım hala yarım ödüyolar. ve temmuzda yapığımız başvurularla ataamızı yapmışlar benim gibi bir çok arkadaşın gitmeyeceğini biliyorum atamamzı yapılmasa bile ben gitmiycem 1 kişi bir kişidir. umarım benim gibi düşünenlerde vardır.gerçekten korkmaya başladım bi pazartesi olsa diye dua ediyoduk şimdi olmasın diyorum heyecandan kaldıramayabilirim..:))

Bu yıl ben usta öğreticilik başvurusunda bulunmamıştım.Daha sonra ücretli başvurusundada bulunmadım bunu tercih etmek istemedim ve şuanda kendilerine sorulmadan temmuzdaki başvuruları ücretliye çevrilen arkadaşların yeni durumu kabul etmek istememelerini çok yerinde buluyorum. Haklısınız arkadaşlar sonuçta siz o dönemdeki şartlara göre bu başvuruları yapmıştınız şu anda değişen gelişmelere göre bu isteğinizden soğumuş olmanız çok doğal.
DESTEKLİYORUM....

Arkadaşlar usta öğreticiliğe yaptığımız başvurular ücretli öğretmenliğe çevrilmiş. İL milli eğitim müdürlüğü sitesinde yayınlandı. Yalnız ücretli öğretmenlik nedir? şartları nelerdir? maaşı ne kadardır? bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Arkedeşım ben bu yazıyı göremedim link verirmisin? Hergün bakıyorum ama öyle biyazı göremedim.Yardımın için saol.

arkadaşlar bildiklerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. ben usta öğreticiliğe başvururken birilerinin bunu ücretliye çevirmesi çok saçmaydı zaten. Şimdi bu öğrendiklerimden sonra (sigortanın yarım yatması vs.) ücretli olarak çalışmayı kesinlikle istemiyorum. Hakkımız da hayırlsı 500 e tam sigortalı üniv. mezunu olarak özelde çalışmaya mahkumum bu sene :(

teacher_26 arkadaşım ben samsunda olduğum için burdaki sitede buldum bu duyuruy inceleyebilrisn buyur link :)

http://samsun.meb.gov.tr/duyurular/okuloncesi_11092009/okuloncesi_duyuru_11092009.pdf

Çok teşekkürler hepimizin hakkında hayırlısı.

aminn inş. hayırlısı öğretmenim

3. yılım bitti öğretmenlikte 3 yıldır usta öğretici olarak çalışıyodum il 2 yıl boyunca sigortamız yarım yattı yani 20 gün çalıştıysak 10 gün 18 gün çalıştıysak 9 gün gibi taki bu yıla kadar bu yıl 30 gün üzerinden yattı ama yine raporlu olduğumuz günler ve yaz tatili yok. ücretlide sanırım hala yarım ödüyolar. ve temmuzda yapığımız başvurularla ataamızı yapmışlar benim gibi bir çok arkadaşın gitmeyeceğini biliyorum atamamzı yapılmasa bile ben gitmiycem 1 kişi bir kişidir. umarım benim gibi düşünenlerde vardır.gerçekten korkmaya başladım bi pazartesi olsa diye dua ediyoduk şimdi olmasın diyorum heyecandan kaldıramayabilirim..:))

örtmenn arkadaş yalnız değilsin aynı mantıkla bende çalışmıyorum. yarın sözleşmeli 66 da kalırsa sıra bizde niye yolumuzu tıkayalım...

arkadaşlar ben de bu sene özel kuruma geçmek zorunda kaldım.4 yıl usta öğretici olarak çalıştım.sigortam 2 seneyi bile doldurmamış.devletin bize yapılan büyük bir ayıbı diyorum.lütfen hakkımızı arayalım.

merhaba arkadaşlar ben 11 yıl usta öğreticilik yaptım sigortam 100 iş günü bile değil 800 felan devlet beni 11 sene kullandı am artık ne olursa olsun atama olana kadar çalışmayacagım . bekliyorum bekliyorum bekliyorummmmm

görevi bırakmayacam diye taahütname istiyor ama 3 günden fazla rapor alırsan kapı dışarı ediliyorsun.bu resmen sömürü hem de çok ucuz bi sömürü :(

nurgül hanım siz nerden öğrendiniz bu bilgiyi?gerçekten işten ayrılmayacağımıza dair madde var mı?ben çalışmayı düşünmüyorum ama bu nasıl bir sistem ya.çalışmayı düşünen arkadaşları uyaralım.

hocam mebin sitesinde yazıyor.kpss için falan veya başka bi sebeple ayrılmaycam diye yazıyor.

meb hem ucuz hem cam kenarı olsun istiyor...

bende 2 yıldır usta öğretici olarakk calıstım bu yıl 4. sınıfa gectım atamalarımız durduruldu acıkcası uzulmedım cunku atamam olsa mutlaka calısmaK ısteyecektım cunku cocukları,öğretmenlıgı cok sevıyorum ama atama olmazsada kpss ye calısacagım.bence danıstayın kararı (unıversıet mezunu olmayan öğretmenlık yapamayacak)dogru bır karar ama unıversıte mezunu öğretmen adayınında 600-700 lıra maasla calısması zor kabul edılebılecek bır durum bakalım herkes için hayırlısı olur umarım.

ben aöf 4. sınıfım ücretli öğretmen için cuma günü dilekçe vermiştim ama cep numaramı yazdım ev no yok sorun cıkmaz umarım :((

ücretli öğretmenlik için okullardan aranana var mıı ???

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri